tisdag, juni 17, 2008

Bilbestyr

Det här med bilar alltså. Kom till Volvo i dag och provkörde bilen som vi tänker köpa. Svart, 06:a, gått 4000 mil, massa bra finesser och annat som jag egentligen inte bryr mig om. När man köper bil kan man ju så att säga växla in den man redan har för att på så sätt få ner priset på den nya. Då är det väldigt bra om ens gamla bil INTE har gått 27 000 mil, INTE har tre-fyra nedslag i besiktningen, INTE är helt tom på olja och INTE har något fel på kamremmarna eller vad sjutton det heter.

Försäljaran verkade faktiskt en smula skärrad när han förklarade att någon kamgrejskoll borde ha varit gjort för 3 000 mil sedan. Var den det?

Han möttes av två ganska nollställda Sala-nyllen ska ni veta. Ja men kom igen. Vem har koll på sånt? Ska man föra statistik? Sker inte sånt liksom lite automatiskt?

I vilket fall som helst kom vi fram till att kärran vi rattar runt nu har haft en värdeminskning på 16 000 per år sedan vi köpte den för 6 år sedan. Detta plus försäkringar och bensin gör att den inte bara har varit dyr. Den är också, i sitt nuvarande skick, rätt billig...

Någon som är villig att hosta upp en femma?

Inga kommentarer: