söndag, juli 13, 2008

Fråga kräver svar!

Häromdagen fick jag ett mejl. En kille som har mejladress på Chalmers (fint ska det vara) skrev (i ämnesraden stod det "Är du stolt"?):


En kompis skickade denna artikel till mig
(http://www.aftonbladet.se/nojesliv/klick/article2814411.ab), du står som
författare. Han skickade den som ett typiskt exempel på dålig
journalistik. Håller du med? Om inte, vad anser du att denna typ av
artikel tillför tidningen?


Mitt svar blev:

Hej!
Vad roligt att du och dina kompisar läser Klick! Fortsätt med det. Jag tycker att artikeln tillför precis vad den ska: en insyn i en mycket omsusad Big brother-deltagares liv. Att din kompis tycker att det är ett exempel på dålig journalistik får stå för honom och du kan ju be honom förklara varför.
Ha en jätteskön sommar!
Mvh Cissi

Det är ju så att när man jobbar på kvällstidning är man ganska van vid att folk tycker att det står mycket strunt i den. Ingen jävel skulle erkänna att de är så fulkulturella att de köper något så futtigt och låter sina belästa ögon dansa över raderna. Samtidigt är det ruggigt märkligt att miljoner svenskar har aftonbladet.se som startsida. Det står liksom i princip samma grejer som i tidningen. Fast man behöver ju inte gå till kiosken och hosta upp en tia förvisso...

2 kommentarer:

LoWa sa...

Hur kan nån orka sitta o skriva mail för att klaga på en artikel? Det är som med tv: byt kanal då för fan. Herre gud - folk svälter, barn misshandlas och moder jord håller på att gå under... Hur kan man lägga energi på att klaga på fjuttgrejor??

Olle sa...

Håller med lowa!
Finns inget värre än folk som ska hålla på och klaga på alltmöjligt...helt utan anledning! Det är väl bara att vända blad och gå vidare istället för att reta upp sig på "dålig journalistik" :)