fredag, maj 02, 2008

Heja Sala!

I dag ska jag och barnen träffa delar av familjen Psilander på stan. Det är något slags silverregn, vilket är ett kommersiellt jippo som ska få Salabor att lätta på börsen och vara på stan ända till 20.00 i kväll. Gärna - om de tillhandahåller barnvakt och öltält.

Allvarligt talat så är Sala en stad i förändring. Det byggs många nya bostäder, vi har fått ett fängelse, vår första rulltrappa (!), en person som var med i Melodifestivalen kommer härifrån, Emil från Sala ska spela Helge Fossmo i en ny film, superbloggaren Emelie Thorén kommer från Sala, rockpartys Janne Kleman med och de har varit ihop, Salaligan härjade här för tusen år sedan, en kioskägare har fått klartecken att få sälja glass på torget även denna sommar, Silvergruvan har fixat höghöjdsbana, det ska bli ett varjedagöppet fik vid SJ, vi hade varmast i landet häromdagen (22 grader), Hejbabberiba-festival i juni, det går att äta sushi här nu och snart finns både H&M och KappAhl inom kommungränsen.

Jag bockar och bugar av ödmjukhet inför denna storslagna pärla till stad.

2 kommentarer:

LoWa sa...

Vilken Salaambassadör du är! Och visst är det skoj att en liten håla som Sala kan rycka upp sig lite. Men en sak har du missat o det är att Schelins faktiskt har söndagsöppet. Borde gynna dom nån söndag men GI-bakelser är det ont om...

Anonym sa...

Spelade just Reason to believe med Rod Stewart.
Bra låt.