måndag, december 31, 2007

Amatörpsykologen ger: nyårstips i fyra akter...

Allra käraste läsare av denna sida tillönskas på detta enkla men varma lilla vis ett alldeles förträffligt gott nytt år.

Några tips:
1) Avge inga nyårslöften. Du gör bara dig själv besviken när du med munnen proppad med choklad tänder en cigg och upptäcker att jeansen inte går upp över knäna längre.

2) Sätt på den bästa låt du vet, en låt som betyder något och sätter känslorna i svall. Sedan gråter du utav helvete. Du kommer att känna dig fem kilo lättare, jag lovar.

3) Kramas. Människan får aldrig nog av närhet.

4) Utmana dig själv 2008. Testa något du aldrig trodde du skulle våga. Då växer du -på ett sunt sätt.

Eftertanke och djup

Årets sista dag. Det är nu man ska tänka igenom det som varit och vad som komma skall. 2007 har varit ett bra år på många sätt. Personligen har jag harvat på i jakten på helhet. Det är en sammanfattande analys som jag inte kommer att gå in närmare på, men som ändå får räknas som ett jagets ledmotiv när jag stoppar det gågna årets soundtrack i min stereo. Övriga låtar på listan är en fantastisk familj, underbara vänner, härliga arbetskamrater, lite mognad, utveckling, ansvar, ett visst mått av stress, förståelse. Acceptans. Både av mina egna tillkortakommanden och andras. För när man förstår dem blir allt så mycket enklare.

fredag, december 28, 2007

Badhus

Var i badhuset i går. Det är lika kusligt som att komma till jobbet och upptäcka att man fortfarande har pyjamas på sig. Varför då? När man har en kropp som inte bara är svullen av julmat utan dessutom kritvit och konstant blåmärksbeprydd (jag får blåmärken bara någon säger goddag) är det inte så muntert. Och dessutom är det bara jag, småbarn och någon bondkärring från Dalarna som använder baddräkt (jag gört självklart inte på sommaren på stranden, men tydligen i badhuset, som värsta simhopparen). Var till och med ner på stan innan för att kolla efter någon snygg bikini, men det finns ju ingen nu såklart. Hon på Evas undrade när jag skulle åka bort.

Om två timmar - till badhuset, svarade jag och dröp ut därifrån.

Julens skrattanfall


På julaftonskvällen spelade vi Rappakalja, sju pers. Jag tyckte att jag var väldigt skojfrisk när jag kortfattat skulle beskriva intrigen till rullen Two Bananas. Jag skrev "Två avlånga gulingar byter kontinent och gör karriär med att tillverka skalenliga ritningar till funkishus". Min syster höll på att garva ihjäl. Men ingenting, INGENTING, var roligare än lappen hon själv knåpade ihop på samma tema.

onsdag, december 26, 2007

Party

I kväll ska vi till Adde och Vickie och fira den förstnämndes 35-årsdag. Ska bli väldigt trevligt och att vi ska umgås utan barn är nog nästan första gången.

Prottmätt...

Jag måste sätta mig själv på vatten och bröd. Känns som att jag ätit fyra kilo späck och nio hektar choklad de senaste dagarna. Jag hade i och för sig bestämt mig för att frossa ordentligt denna jul (nu när barnen blivit lite större så att man kan sitta ner och hinna äta) men riktigt så här mätt ska man väl inte vara - två dagar EFTER julafton?

lördag, december 22, 2007


Nu har vi jul här i vårt hus. Men granfan ska kläs på. I morgon.

fredag, december 21, 2007

Söta söta lilla Elsa

I dag såg jag ett litet paket i vår julklappssäck. Det är från Elsa och där står ”God jul kära mamma och pappa”.

Åh sweet little unge. Ska hämta på dagis snart, jag längtar efter dem som fasen.

En risig ide

Drinkbiljettera växlades in mot vitt (FEM glas) för min del. Det är typ två mer än vad som behövs för att jag ska bli dragen. På Clarion satt jag och snackade med en utbränd sportchef och tyckte att de skulle börja köra fler bilder på typ Posh och Elin och Emma Andersson. För att locka fler kvinnliga läsare. Sopig idé kan jag tycka i efterhand. Han tyckte den var sopig i samma stund som jag kläckt ur mig den. ”Vi har ju Klick” liksom. Förvisso. Jag blir alltid så snabb i huvudet (det är så klart tvärtom) på krogen. Konverserar, gestikulerar och lägger ut texten som nån annan frikyrkopastor. Nej, jag ska aldrig mer festa. Det måste ha stinkit alkohol om mig på tåget till Sala i morse.
I går var det traditionsenlig julpub med jobbet, denna gång i Globen. Avtackning av Gerdin (om ni tittar i dagens blad ser ni mig sticka upp lite bakom min chef Anders som lämnar över en Klicketta) Drinkbiljetter, tilltugg och en massa prat. Trevligt värre. Och Gubben drar vidare mot nya äventyr. Till exempel sitt stundande bröllop.
Hoppas att ni, kära kära läsare av denna sida, får en magisk jul och ett gott nytt år.

torsdag, december 20, 2007

Solosång

Ok. Jag sjöng solo i kyrkan i går. En vers. Hjärtat höll på att lämna kroppen som det dunkade. Skaplig skillnad mot att sjunga på ett sorligt Norrmanska. Var tvungen att ta micken i ett stenhårt grepp, med båda händerna. Trots att det bara var en vers så kändes den milslång. Men jag har gjort det i alla fall.

tisdag, december 18, 2007

Råtta

Ok. Det verkar som att jag inte kommer att kunna läsa dagens tidning. På sidan 33 visas nämligen världens största råtta som vägen över ett kilo. Huga huga.

måndag, december 17, 2007

Grattis Adde!

I dag fyller Adde Psilander 35. När vi gick på Kungsängen dök han upp på en massa skolfoton - i klasser som han själv inte gick i. Jag har för mig att han hette Fredrik Nyman. Det var väldigt roligt.

lördag, december 15, 2007

Äckelmagad varnas.

I tordags jobbade jag hemma och vi åt pizza till lunch. Dekadent, jag vet. Mådde rätt illa både på kvällen och morgonen efter. Ibland pallar jag inte så mycket fett, konstigt nog. Hur som helst. När jag morgonen efter sitter på jobbet och funderar på om jag kanske kanske måste gå och kasta upp kommer en kollega som tydligen hade matlåda med sig.

Pannkakspizza.

Tydligen finns det att köpa färdigt.

Det är bland det vidrigaste jag hört.

Som när de håller på med randig kaviar och läsk som smakar artificiellt av smultron och godis som har så mycket färgämnen i sig att man blir blålila i hela nyllet bara av att titta på det. Usch. Det är inte konstigt att det går utför med folkhälsan.

Jag bygger tomtens land

I dag tog jag min konstnärliga sida i hand och skapade grunden till ett slags tomteland som jag ska ställa i ordning. På plats redan nu: en kyrka, två änglar, en tomte, en röd liten burk, ett vitt tyg som ser ut som snö. Det blir inte lika mycket kladd som med knäck och lussedeg. Funderar på att hyra in en riktigt ren som kan spela blockflöjt under julmiddagen också. Bara för sakens skull liksom.

fredag, december 14, 2007

Jag är en udda prick

"Åh vad de är lika Martin"

"Pappa upp i dan"

"De ser exakt ut som sin far"

"Tänk att de inte fått någonting från dig"

"Att de inte har blivit mörka"

"Är du så där mörk egentligen?"

"Jaha, en fransk pappa, ja jag tyckte väl att det var något"

"Men de kanske får mörkt hår när de blir större"

"Fast ögonfärgen kommer att bestå"

"Är inte Elsa lite lik Astrid?"

Ja så där hålls det på.

Jag är udda i den här familjen, det får jag stå ut med.

Grattis Pilla

I dag fyller Pilla i tjejklubben 40. Hon har jobbat på Wallins skor hur länge som helst och i dag när jag slog upp Allehanda så hade hennes skoaffär 40% rabatt på hela sortimentet. För att hon fyller. Det var så himla gulligt tycker jag.

Och du Pilla: GRATTIS!!!

Come back kräksjuka

I går skrev jag en svinrolig text som handlade om att en ur kungafamiljen fått kräket efter Nobelmiddagen. Tydligen var det falskt alarm så jag fick kasta mästerverket. Fy fan vad pissigt. Kunde hon inte ha spytt lite? För min skull.

Vad blir kvar?

I dag har jag och en kvinnlig kollega diskuterat brasiliansk vaxning. Jag trodde att man, på alla fyra, lät en människa vaxa bort kroppsbehåring (om man nu har sådan) mellan ingång A och B. Men det kanske är så att man tar bort den PLUS det andra? Borde man veta det vid 35 års ålder? Jag vet faktiskt inte.

torsdag, december 13, 2007

Från pepparkakeland








Lucia på dagis

Åh i dag är det luciafirande på dagis. Elsa ska vara pepparkaksgumma och Saga tomte. Kanske jag hänger lite glitter i håret jag med. Återkommer med bildbevis på sötnosarna.

tisdag, december 11, 2007

Avancerad luftgura

Men jag spelade i alla fall luftgitarr till vissas glädje och andras förskräckelse. Jag fattar inte vad det är som ser roligt ut. Jag har ett bra grepp om guran och vänsterhanden jobbar som fan. Spelar väldigt plockigt liksom. Alla hajjar tydligen inte en tekniken...

Sliten söndag

Festen hos Ica i lördags var riktigt kul. Vi kom dit två timmar efter att den startade vilket var extremt för min del. Det var länge sedan jag var så bakis som i söndags...

Helin ny Gerdin

De senaste dagarnas snackis på jobbet har varit vem som ska efterträda Anders Gerdin. I dag presenterades Jan Helin som ny chefredaktör och applåderna på centralredaktionen var många och långa. Han kommer att bli kanon tror jag.

På torsdag nästa veckan hålls traditionsenlig julpub och avtackning för Gubben. Jag ska dricka 17 glas vin och sedan sjunga någon slags hymn.

fredag, december 07, 2007

Byta bajs på Måns

Elsa leker inte så mycket med dockor. Hon har aldrig varit speciellt intresserad och vi har väl inte heller försökt pracka på henne några.

Men hon har ändå några stycken, bland annat en bebis docka med kläder och blöja. Nyss blev hon tvungen att byta och jag hörde hur hon pysslade inne på sitt rum.

- Såja, Måns Zelmerlöw, nu måste vi byta blöja på dig.
- Vad sa du att dockan hette? undrade jag.
- Måns Zelmerlöw. Och han tycker inte om när man byter bajsblöja på honom.

Grattis Ica!

I dag fyller härliga Ica år. Hon och jag går alltid på Rockbjörnen tillsammans. I morgon har hon fest. Då ska vi dit och fira.

Grattis Yngve!


I dag fyller härliga Yngve år. Han är en fena på att spela gitarr och dricker gärna en kall bira i glada vänners lag.

Dyr stång

Jag har fyllt 35 år, skaffat hus, man, två barn och bil. Jag har fast jobb, många goda vänner, sjunger i kör varje onsdag. Ett inrutat vuxenliv med andra ord. Inget fel i det. Men vissa grejer har tagit mig väldigt lång tid att inse. Till exempel att det faktiskt kan vara mysigt med gardiner. Jag har under stor del av mitt liv ratat denna inramande detalj hemma hos mig själv. Mest för att det lätt ser ut som en frisyr.
Men nu har jag dukat under för det faktum att det faktiskt kan vara fint. I alla fall panelisar som jag skaffat i hela två rum hittills. Det är dyrt kan jag tala om. Bara själva stången kostar ju flera hundra.

Picasso vinner

I kväll smäller det. Ett Globen som tydligen luktar häst kommer att fyllas av Idol-publik och framför tv-apparaterna kommer närmare 2 miljoner svennar att bänka sig. Om inte alla väljer "På spåret", vilket torde ger en större kick för allmänbildningen.

För mig är valet givet. Självklart kollar jag på när Picasso ro hem segern i Idol 2007.

Fast det kan hända att Amanda skräller.

Men jag ska inte helgardera mig. Picasso vinner. Ja det gör hon.

onsdag, december 05, 2007

Prosit

Jaha. Ute regnar det. Bakom mig sitter en kollega och nyser utav helvete. Det är inte kul. Känner nästan hur det skvätter i nacken.

måndag, december 03, 2007

Grattis Bengt

I dag fyller min svärfar Bengt 75.

Grattis.

lördag, december 01, 2007

Noël, noël

I dag är jag fylld av en euforisk känsla. Den kommer alltid inför första advent. Det är bland det mysigaste jag vet. Så i dag har jag mellan 7.30 och 15.30 vikt tvätt, städat, handlat, köpt och strukit gardiner, ställt ut ljusstakar, hängt upp en julstjärna, satt ner ett par julstjärnor i röda krukor, köpt och lagt ut en ny duk till köket. Och det blir så fint att jag blir alldeles rörd. Jag har dessutom SJÄLVFALLET spelat julmusik på repeat hela dagen. Snart ska det drickas glögg.

Dessutöm är jag glad över att det är två brudar och inte Tom Jones från Skåne som fyller Globen nästa fredag.

fredag, november 30, 2007

Adde och Vickie = tio år idag!

I dag firar våra vänner Adde och Vickie tio år tillsammans.

De är inte bara två härliga personer - de är också Elsas gudföräldrar.

Grattis till er!

Gissa Idol

Hur går det då i kväll? Vad tror ni? Jag tippar på att Andreas skräller och biter sig kvar till finalen. I så fall är det Amanda som ryker. Jag tror att Picasso är så pass övertygande att alla som vet någonting om musik hajar att hon är en stjärna och bäst i hela startfältet på att sjunga. Sedan är ju Amanda roligare att se på och har en cool, egen stil. Men det hade ju Daniel också ...

Skogens skräck!

Scissor sisters i mitt hjärta


Åh. She's my man med Scissor sisters. Herregud vad jag älskar den mannens röst. Han tar falsettsången till oanade höjder. Värsta partyt.

Time for some conga...

Åh Idol kommer att bli galet spännande i kväll. Jag är ju fortfarande sur för att Daniel åkte, men samtidigt är det lite kul att Andreas har gjort tävlingen till värsta snackisen. Det kan ju faktiskt hända att Amanda åker. Men det tror jag inte. Vore kul med två tjejer i final.

Just nu snurrar Gimme love to give med The Ark i i-tunes. Har aldrig hört den tidigare. Det var konstigt.

Andreas ska sjunga Conga med Gloria Estefan.

Humor, men det skulle inte förvåna mig om han gör den svinbra och har en massa moves och grejer. Tänk om han vinner?

Katta och Snyggerik

I onsdags fick vi en ny körledare som heter Karin. Tobias ska vara pappaledig i ett år. Hon verkar bra och är lite mer åt det klassiska hållet. Hade värsta uppsjungningen med ganska fysiska rörelser och så. Tydligen är denna Karin kusin med Erik från Idol. Det har Katta tagit reda på. Katta tycker att Erik är foxy. De skulle bli ett tjusigt par.

torsdag, november 29, 2007

Intervjupanik

I går berättade vår chefredaktör Anders att han kommer att sluta om en månad. Tråkigt. Jag gillar honom, han är en vanlig prick, ingen bossig direktör. Spekulationerna pågår om vem ska ta över och Olivia och jag satt och diskuterade frågan i morse.

Efter lunch när jag kommer tillbaka till min plats ringer en reporter från tidningen Journalisten och frågar vem jag tycker ska ta över efter Anders. Jag blev väldigt misstänksam och tänkte att det kanske var Hassan eller nåt i den stilen. Jag bad henne att få mejla mitt svar, men hon hade följdfrågor så hon ville ta det per lur.

Jag sa att jag skulle ringa upp. Har ännu inte gjort det och kommer inte att göra det. Fy fasen i helskotta för att bli intervjuad. Usch. Jag skulle aldrig sluta väga ord, vrida och vända formuleringar. Jag skulle vara hopplös.

Och jag undrade ju självklart varför hon ringde just mig när det finns så många kloka människor i huset. En stund senare fick jag svaret. Min kollega Björn hade haft den stora vänligheten att tipsa henne om att ringa mig och ett par andra tjejer som har mål i mun, typ.

Jojo.

tisdag, november 27, 2007

Sluta flirta!

Nu måste jag kolla på Rapport, med väder och sport. Jag gillar Rapport. Lagom långa nyheter och bra mix. Vad jag inte gillar är att Katarina Sandström alltid fyrar av värsta flirten innan hon säger "tack för i kväll".

Sex är aspoppis

Enligt bloggsök är dessa termer de mest eftersökta just nu:

1.sexnovell
2.sexblogg
3.sex
4.magnus uggla
5.swingers
6.sexblogg*
7.blondinbella
8.tito beltran

Vilken salig blandning folk är sugna på att läsa om. Och att 50% innehåller ordet sex är kanske inte så förvånande. Det man inte pysslar med i sängen får man göra framför datorn tydligen...

Ringmärkt

Undrar när jag ska lämna in min ring på lagning. Känns ju helskumt att lämna den ifrån sig. Den har ju blänkt på mitt vänstra ringfinger i drygt sex år. Jag vill inte att någon annan ska hålla på och kladda med den. Samtidigt vill jag ju inte ha ett litet hål där den försvunna diamanten suttit. Hm. Tricky nöt.

Pinigt...

I fredags satt jag och ringde runt till olika personer i den svenska kändisvärlden för att fråga om några saker. Fick inga svar och tröttnade. I lördags när jag var ledig och hemma hos mamma med barnen ringde det på mobilen. Jag svarade och personen presenterade sig inte. Jag började ställa frågor i tron att hon var en annan av kvinnorna jag ringt dagen innan. Efter halva samtalet slog det mig att det inte alls var den jag trodde. Kunde ha blivit hur pinsamt som helst.

måndag, november 26, 2007

Jag har ju glömt att berätta att jag såg några EXTREMT lättklädda damer på statt i lördags. Jag menar verklingen lättklädda. De stod dessutom och åmade och kråmade sig runt en stolpe. But why? Var tanken att de skulle vara offerlamm i någon mastig köttmarknadsgryta eller vad? Jag fattar ingenting.

Elchock

Sitter och ska betala räkningar vilket sällan är en munter syssla. Ögnade igenom fakturan från Sala Heby Energi. 1519 spänn. 600 kronor mer än förra månaden. Ser till min fasa att vi betalar energiskatt på 369 kronor. Detta innebär att cirka 50 spänn om dagen går åt till vanlig el. El liksom, kul utgift. Ballt. Härligt. Japp. Jo lå så att. Nej, men man kanske skulle ta och punga ut några tusingar på el lite oftare. För en ljusare tillvaro så att säga...

Falling down

Nu är det bäst att börja köra med mindful thinking. Att inte hela tiden tänka framåt. Utan mer så här:

Nu sätter jag mig vid datorn och slår på den. Sedan sitter jag här som jag gör nu och trycker på en tangent. Sedan en till. Nja, det kanske inte funkar riktigt så, men jag menar att jag inte får vara så lättstressad. Men det är inte så svårt att låta bli. Särskilt som att det blir jag som kommer att lämna på dagis varje morgon resten av året typ.

Inget konstigt med det, förutom att jag har en tågtid att passa. 6.54 stampar lokföraren pellen i botten och då duger det inte att komma och skrika:

- Vänta på miiiiiiiiiiiiig!

I morse väckte jag mina små gullegryn klockan sex för att vara på den säkra sidan. Gick så där, Elsa var väldans trött (vem är inte det klockan sex liksom). Fick på kläder, overaller, mössor och vantar. Pju tänkte jag, för jag hade rätt bra med tid kvar.
Naturligtvis gick det inte att låsa upp bildörren och centrallåset funkar inte. Så där stod jag och joxade och tricksade och bad och svor att låshålet skulle ge med sig. Samtidigt som jag står där märker ju så klart Elsa av min stress och frågar om hon ska gå över till grannen och fråga efter låsolja. Jag slet upp luren och ringde och frågade Martin om vi inte hade någon egen och sa att nu kommer jag att missa tåget också och fan och satan och helvetes jädra skit. Ingen olja hemma. Och inte fan skickar man över en femåring till grannarna halv sju liksom.
Ssenare fick jag in nyckeln.
Börnade iväg till dagis och väl där var dörren i till Sagas avdelning låst. Har ALDRIG hänt tidigare. Varför är det så när man är stressad?
(I vilket fall som helst hann jag i tid till slut i alla fall. Men jag avskyr verkligen att stressa. Det är därför jag är tidsfascist. Säger man två så är det fem i om du frågar mig.)
Jag fick jättedåligt samvete för att jag kände att jag varit för hård mot Elsa så jag ringde till dagis, presenterade mig och frågade efter Elsa.

- Elsa? Vilken avdelning går hon på, frågade fröken som svarade.
- Grön.
- Jaha, ja visst ja, jag har inte vaknat riktigt än. Vill du prata med henne?
- Nej, jag tänkte kolla om hon känner till ingredienserna till köttfärslimpa. Typ.

Sa jag inte men Falling down-temat var som hämtat ur min morgon.

söndag, november 25, 2007

Bläppen och danstävling

Je suis rätt bakis i dag. Men vilken dag det blev i går. Träffades vid två och sedan var det megarace hela dagen. Vickie och jag vann danstävlingen (så det gör inget att jag är ledbruten i dag). Maten på Hörnan var kanon och av drycken blev jag kanon. Var på hotellet i en timme typ. Sedan träffade jag Ronten och John och följde med hem till Anders B för att sjunga och spela lite. Tyvärr var alla för sega. Men jag skrattade nästan ihjäl mig. Någon hade en mobilbild på Bläppens konfiskerade taxi som stod parkerad på ett släp. Jag fattar inte hur någon lyckats fånga detta på bild. Sedan knatade jag hem och la mig hemma hos mamma där barnen sov. Fick skäll av Elsa för hon vill liksom inte att vi (jag och Martin) ska vara med hemma hos mormor. Det är ju hennes grej.

lördag, november 24, 2007

DANIEL UT - WHY?


Okej. Nu har Sveriges risigaste krattor till röstare bestämt sig att det skulle bli Daniel som fick lämna Idol i går. Vad är det för feeeeeeeeeeeeeeel på människor? Jag blir nästan ledsen. Så ruttet. Grabben är ju artist för helvete. Nej då. Nu tycker vi att Andreas ska kamma hem rubbet med sin blåsorkester till sångorgan. Klart han sjunger bra, men han trycker på HELA TIDEN och dynamik kan han nog inte ens stava till. Suck. Det enda som glädjer mig är att Amanda inte åkte ut i alla fall.

fredag, november 23, 2007

Helgens fester

I helgen ska nästa hela familjen parta. På olika sätt och på olika håll. Det börjar redan klockan 18 i kväll då Elsa ska på pyjamasparty hos Emilia. Låter faktiskt skitmysigt.

I morgon sticker Martin på konsert (Gotthard) och i samma veva drar jag på tjejklubbspartaj. Det ska bli kul. Eftersom jag är en av arrangörerna kan jag tyvärr inte avslöja vad vi ska göra. Men temat är glitter och glamour. Förhoppningsvis kommer skumpan att flöda.

Det är bara Saga som inte har någon fest att gå på. Lilla Saga. Jag ska se till att hon får något mysigt att göra i kväll. Kanske bada eller hoppa på någons mage. Det är sånt hon gillar.

Hej då Andreas

Som den Idol-knarkare jag är kommer jag självklart att sitta bänkad i kväll. Förhoppningsvis är det Andreas som får lämna in. Allt annat vore skandal.

Nätet är drogen

Åh om ni visste hur mycket man kan sakna internet. För tio år sedan har jag garvat ihjäl om någon sagt att jag kommer att häcka på nätet så mycket som jag gör. Men efter att ha varit utan i en vecka hemma så vet jag. It's kokain.

torsdag, november 22, 2007

Hallå i luren - not

Jag är en dålig människa. Jag anmälde inte till körledaren i går att jag inte tänkte komma på kören. Det är lågt. Inte för att han kanske har några problem att fylla hålet efter min lekamen bland sopranerna med det är faktiskt en principsak!

Men. De goda nyheterna är att jag hann prata mycket med min Martin. Jag hann dricka ett glas vin. Äta en glass. Lägga barnen. Titta lite på tv. Och somna sött klockan 21.

Under hökens vingar kom!

Magnus Uggla börjar blogga på vår sajt. Det är bra. Folkligt, förhoppningsvis festligt, och antagligen fullsatt. Han kan behöva en skjuts efter sågningen av senaste plattan...

onsdag, november 21, 2007

Tjock av fika...

Jag undrar vad i dammsugare som jag gillar så mycket. På mötet hos Annika igår bjöds det på denna illgröna delikatess. Mmm. Vickie skulle aldrig äta en, för hon vet vad som är i. Jag struntar i vad, om det så skulle vara bajs. Det är så himla gott. Dessutom har jag hört att en dammsugare innehåller lika många kalorier som flera kilometer gurka. Hihi. Man blir smälltjock om man äter dem alltså.

Jag vill fronta!!!

Jag vill vara med i ett band. Jag vill inte repa varje helg. Jag vill repa ibland. Jag vill ha några gig då och då. Jag vill inte spela något instrument, för det kan jag inte (jo, tamburin, och jag spelar ganska snabbt). Jag vill sjunga. Dessutom vill jag sjunga ”Gabriellas sång” solo i en stor kyrka med en kör som uppbackning. Det är vad jag vill just nu. Att få taket att lyfta, kyrktuppen att skrika av välbehag (eller panik).

Jag vill sjunga mer alltså.

Kör i kväll.

tisdag, november 20, 2007

Haft den redan...

Vad gäller mina chanser att drabbas av kräket får jag nog hålla dem för rätt små. Hade eländet för drygt en veckan sedan... And it was no fun at all.

Vinterkräk

Åh fy fan! Lunchmatsalen är stängd i dag. På grund av vinterkräket. Alla matvaror måste kastas. Personalen ligger hemma och spyr kaskader. Hela lokalen måste totalsaneras.

Jag åt lunch där i går...

måndag, november 19, 2007

Back on track!

Kära läsare! Tro inte för en sekund att jag glömt er och ert skriande behov av mina alster. Det är bara det att några kukhuvven på glocalnet inte kan fixa igång vårt internet hemma som har legat nere några dagar. Suck.

måndag, november 12, 2007

Älskar Iron Maiden

Ja, de hade sannerligen tur som fick tag i biljetter. Tydligen sålde de ut Stadion och Ullevi (drygt 80 000 biljetter) på drygt två timmar. Galet. Svensken älskar sitt Iron Maiden. Trots att de drar in över landet lika ofta som julafton blir det värsta racet varje gång de kommer. Jag har sett dem tre gånger tror jag. Hårdrockskonserter MED förband är inte min grej. Fast Kiss var kul. Det värsta jag varit med om var Dream theatre. Vilken pina. Jag grät nästan tillslut.

En nyans av grått

Fyra nyanser av brunt har fått en konkurrent: Mitt nylle. Rullen går under arbetsnamnet En nyans av grått. Fy satan vad jag ser glåmig ut. Man mår illa bara av att se sig själv i spegeln.

Järnladies till Stockholm

Martin kom infarandes i hallen strax innan 9 i morse. Kastade sig upp och slog igång datorn. Ringde från två telefoner samtidigt. Svor och gick på. Sa plötsligt att de var slut. Ojade sig över hur fan man kan sälja slut så fort. 1000 biljetter i minuten. Svensson kom hit. Båda ringde, tre telefoner igång. Jag satte mig vid datorn. De gick ner och fikade. Och efter mycket slit och köande i lurar fick de sina plåtar till Maiden. Worth waiting for, tydligen...

Feber och kräk

Det började med frossa i lördags morse. Fortsatte med feber och hundra lager kläder. Fick svinont i magen i går kväll. Kräktes i morse. Täta toalettbesök hela förmiddagen. Skulle äta frukost. Kul skämt. Stoppade in en liten bit bröd i munnen med var tvungen att spotta ut på en gång. Huvva. Hoppas jag är kry i morgon.

fredag, november 09, 2007

Orgasmera mera

I dag skriver bladet om hur man kommer till orgasmhimlen. Tydligen är det en av fem kvinnor som aldrig fått orgasm under själva samlaget. Det beror tydligen på att det gnids och gnuggas för hårt och mycket samt att många kvinnor anstränger sig för att vara bra i sängen för mannen än för sin egen njutnings skull. Jaha. Jag tror att folk måste börja ligga mycket mer. Det är vad jag tror. Hur ska det annars gå...?

Lilja - not forever

I dag jobbar allra härligaste Micke Lilja sista dagen på Klick för den här gången. Tråkigt. Det är en grabb med humor!

Kör långsamt...

Träffade Finn på tåget till Sala i går. Han pratade med Kalle i telefon och då hade Kalle precis kört på en älg utanför Katrineholm. Bilen blev paj. Älgen dog. Läbbigt. Så kör försiktigt hörrni!

onsdag, november 07, 2007

Glokaka med tittsås

Sov kvar i Stockholm i måndags och efter att Ica och jag ätit redigt med kött på Texas kvistade vi förbi Anglais. Där kryllade det av Idoler i lobbyn och jag gjorde mitt bästa för att inte glo för mycket. Jag är nämligen rätt bra på det har jag märkt. Att stirra, iaktta och, ja, glo. Helt enkelt.

Inbjudningar

Ett tag sedan... Skönt att känna att mina gamla redigerartakter sitter i. Har gjort inbjudningar dels till tjejklubben men också till Ica som fyller 7 december. Nästa helg är det 40-årsfest för Malin och det ska bli väldigt skoj. Undrar vad man ska ha på sig bara. Lite glitter och glamour skulle inte skada...

lördag, november 03, 2007

Mors lilla Olle

Gjorde en intervju med Susanne från "Ensam mamma söker" häromdagen. Hon sa att blåbär ska vara bra för huden. Kanske man borde testa.

16 grader i älgaanus...

I natt har det kommit typ en decimeter snö i Sala. Otroligt. Någon sa att det skulle vara 16 grader här i helgen. Hmm.

Kanske i älgens anus.

Dunsta!

Martin är sjuk. Så in i bänken. Han har legat sedan i går eftermiddag och svettats floder. Jag vill inte vara i närheten av honom överhuvudtaget. Vill verkligen inte ha någon flunsa. Usch nej.

Årets kisspaus i Idol: Andreas

Sam åkte ur Idol i går och det var väl på tiden. Men Andreas är för trist alltså. Han är kisspausen i Idol. Tyvärr. Sjunger ju helt korrekt men är galet boring. Mattias med. Jag tycker att Hiding är coolast och har en spännande röst. Amanda med. Sedan är det jämnt skägg mellan Daniel och Picasso.

Några vackra sorgsna ord

Ett av de vackraste ord som finns är melankoli. Inte att titta på. Inte att känna. Men att säga. Jag är drabbad av sådan i dag.

Vemod är också ett vackert ord.

tisdag, oktober 30, 2007

Selma blev frisk igen!

På torsdag kommer Elin till stan! Jippi! Det var jättelänge sedan vi sågs. Min härliga lillasyster. Elin bor på Gotland, i Lärbro. Nyligen åt hennes hund Selma en rejäl kaka med råttgift. Det var inte alls bra. Det är livsfarligt, även för hundar. Men allt gick bra. Hon fick någon injektion med K-vitamin (en helt ny vitamin för mig) och sedan kräktes hon utav helvete. Och var svag. Sedan blev hon frisk.

Elsas namnsdag

I dag har allra käraste lilla Elsa namnsdag. Hon fick hembakat (!!!!!!!!!!!!!) fikabröd och en liten ring som jag köpt i Stockholm.

För 20 spänn. Det är tanken som räknas gott folk!

Galen timme

Nu är det så satans mörkt när jag cyklar hem från tåget att det är en ren slump att jag hittar hem. Hur gick det till? Bara genom att backa uret en ynka timme. Crazy!

Min ingress vann!

Jag gillar inte att skryta, men varje dag sätts betyg på AB. För bästa rubrik, bästa bild, bästa text, bästa ingress osv.

I fredags blev en av mina ingresser utnämnd till den bästa.

Det var väldigt roligt.

Det var allt jag hade att säga om den saken.

söndag, oktober 28, 2007

Dagens verb: Att bajsa ner sig

En gång skrev jag i Tobbes gästbok att en folkkär kvinnlig artist sket på sig i Allsång på Skansen på grund av nervositet.

Jag känner en kille som hade druckit väldigt gammal mjölk och när han åkte tunnelbana så rann mjölken rakt igenom honom och kom ut bakvägen så att säga. Han berättade detta under viss genans men tillade att han bar långkalsonger för dagen vilket fångade upp en del av eländet.

lördag, oktober 27, 2007

Mycket färg blir det

Snackade med Lars i går som håller på och fixar i sin nya lya. Han är uppdaterad på tapeter nu och det är mycket färg i 2008-kollektionen. Det är som vilken konjunktursvängning som helst. Men det skulle vara skönt att slippa tapetsera (svårt och bökigt).

Nej, en roller, en färgpyts och lite maskeringstejp sedan skulle rummet vara biff.

Hit med färgpenseln!

Ett piano. Två cymbaler. En akustisk gitarr. Sex stolar. Ett bord. En kristallkrona. Ett bröllopsfoto. En trasig golvlampa. En tavla med konstigt motiv. Fyra blomkrukor, alla olika. Två stora, dalablå stolar med skinnsitsar. Ett öppen spis. Vita väggar. Fula, vita vägar. Passerar detta rum många gånger varje dag och funderar över hur det ska se ut egentligen. Vilken färg vi ska ha på väggarna. Hopplöst. Just nu vill ja ha en väldigt djup lila, väldigt mörk färg. Och en massa guld därinne. Som solar sig i glansen från brasa. Skulle inte passa vårt hem i övrigt för fem öre. Men just nu känns det som väntrummet på psykakuten. Ingen hemmamysig känsla. Måste övertala Martin om att vi måste göra om. Snart!

fredag, oktober 26, 2007

Hej då T

Aftonbladet ska lägga ut tv-tidningen på entrepenad. Bildinläsning och korrektur försvinner. 19 personer är varslade. Det är förjävligt. Har aldrig under mitt decennium på skandinaviens största tidning varit med om något eländigare besked. Snart blir det väl gruvarbetarstrejk och vänstertrafik också.

Hej då M

Stödet för M minskar. Inte är jag förvånad. Det minsta. Har väl aldrig sett maken till osynlig partiledare. Och seriöst. Hur fan ska man kunna ta Alfons Åbergs farsa på allvar?

Hej då W

Läser i Sala Allehanda i dag att Wilhelmssons har bartömning och samtidigt tackar alla sina gäster. De som äger ska tydligen sälja. Åh vad jag tycker att det är synd. Hoppas att de nya, om det blir några, är lika bra och gör god mat.

torsdag, oktober 25, 2007

Att äta i sängen...

Jag har inte kommenterat min utekväll från i lördags kom jag på. Utan att säga för mycket kan jag säga:

1. 30 plus är inget man bör besöka oftare än ett par gånger per år. Det räcker gott och väl.

2. Jag blev på kanelen, minst sagt.

3. När jag kom hem stoppade jag in handen i kylskåpet och drog fram en kycklingwrap. Denna godsak tog jag med upp i sängen och åt mig till sömns tydligen, eftersom jag hade delar av den kvar i munnen när jag vaknade på morgonen...

När Martin hörde mitt smaskande på natten grymtade han och frågade vad fan jag höll på med.

Tja, lite vickning skadar väl inte?

Secondhandfynd

I dag är lika med löningsdag. Jag kan säga att jag har ett väldigt stort behov av just en sådan. Jag är så sugen på att köpa nya kläder så det är inte klokt. Jag fattar inte varför inte alla gillar att shoppa. Att komma hem och kanske ha fem, sex kassar under armen och sedan tömma ut rubbet på sängen och kolla och känna lite på grejerna och sedan varsamt stoppa in dem i garderoben. Det är ju underbart.

Men det är svårt att shoppa i sällskap. Väldigt svårt. Att gå tillsammans och dra benen efter sig när man kan tokrejsa på egen hand.

Second hand. Detta ljuvliga fenomen... Jag hade en underbar secondhandlördag på Söder en gång och det var en ren njutning kan jag säga. I jakten på att göra the fynd of the year kan man fundera lite på vem som haft alla dessa saker och vad de har för historia.

Tanke och handling i samma veva.

Mitt secondhandfynd nummer ett: Ria hela människan i Sala. Köpte ett par urcoola stövlar för 65 spänn. Hade damen i kassan sagt 500 hade jag betalt det också. Jag skred ut från butiken som på moln.

Nummer två var en läderväska, i lite rödorange färg. Snygg. 150 puckar, tror jag, på Söder.

Dagens eko, kvart över två...

Ho ho ho. Fasen vad här ekar. Vickie har rätt. På tal om det måste jag väl skicka ut inbjudan snart?

tisdag, oktober 23, 2007

Lugg är hett

Nu klev Sofi Fahrman in på jobbet med nyklippt lugg. Sjukt snyggt! Undrar när jag ska klippa till? Just ja. När jag behöver se yngre ut.

fredag, oktober 19, 2007

Jag är livscoach!

Andra grejer som är bra för att se bra ut (tror jag):

Gråt - du släpper ut massa spänningar som bara ger dig bekymmersrynkor och grått hår.

Fest - du umgås med folk du gillar, du slappnar av. Du har kul. Det viktigaste av allt för att palla hösten.

Prat - du sätter ord på känslor som är jobbiga. Du gör saker och ting konkreta. Du märker att det inte var så farligt. Du lär känna dig själv.

Svälj - din stolthet. Extremt viktigt. Våga bjuda på dig själv. Släpp stolheten. Våga göra bort dig.

Skratta - varje skrattanfall ger dig fler dagar på jordskorpan, det är jag säker på. Tänk dig att du är sjuk. Kan du skratta bli plågan mindre.

Känn - på dig själv och på andra. Närkontakt av alla grader är viktigt. Krama, pussa, mys, gosa, allt som har med närhet att göra. Toppen för kroppen.

Martyren - kan du omgående be dra åt helvete. Ingen gillar en martyr. En martyr ger folk dåligt samvete. En martyr mår inte bra själv. En martyr ser sig själv som ett offer. Blä för martyrer!

Är jag den nya Mia Törnblom?

Mamma är en riktig skönhet...

Jag har ett tips till dig som vill se lite yngre ut (som jag själv kommer att göra den dag jag känner att jag ser för gammal ut): klipp lugg!

Toppen för att få fejset att se yngre ut.

Mamma till exempel. Hon har lugg.

Hon ska fylla 61, men ser inte dag äldre ut än 50. Om du frågar mig.

Hon har faktiskt alltid varit en skönhet. Ni skulle se bilderna av henne från back in the days. Jesus. Kate Moss, släng dig i väggen säger jag bara.
Mamma var så sjukt snygg så hälften vore nog.

Hon är fortfarande snygg.

En kvinna med stil!

Fick visa leg - igen

Alla ni därute är ju bekanta med jantelagen, eller hur? Sluta smickra dig själv och så vidare. Men när man är 35 år och känner att ansikte och kropp har passerat sina glansdagar (i alla fall i mina krassa ögon) och för andra gången på en månad får visa leg på systemet - ja, då blir man någonstans lite, vi kan kalla det mallig.

Mallig. Sjävlbelåten. Stolt. Nöjd.

För om någon tror att jag är en millisekund yngre än mina 35: puss puss puss på er!

Och nej, alla konspirationsteoretiker, det beror inte på att de i bolagskassan vill ligga med mig.

Fick visa leg på Sala statt häromsistens också...

Kanske blir så i morgon med?

Olivia och jag knäcker nötter...

Jag är en nyfiken jävel. Sjukt nyfiken. Inte så att jag vill att det ska märkas, men är jag något på spåren ger jag mig inte förrän jag kommit ett steg närmare ett svar. Min kollega Olivia och jag drivs av samma sjuka. Häromdagen fick vi för oss att vi skulle ta reda på en persons identitet. Vi letade och letade och frustade och stånkade. Ända tills vi hittat rätt, dubbelkollat och konstaterat att det var mitt i prick. Förnöjsamt tittade vi på varandra över dataskärmarna. Nickade i självbelåtet samförstånd. Nötter är till för att knäckas. Berg är till för att flyttas.

Caroline i fejset



Kul med fejset. Hittade till exempel dessa bilder. På en av mina två systrar, Caroline.

Inställd lunch

Linda, vi måste ju skjuta upp lunchen idag.

Troligt

I morgon är det party. Ica kommer över hit och vi ska göra oss i ordning och snacka goja i ett par timmar. Sedan hem till Tessa. Sedan hotellet. Har nästan varit lite överladdad så jag måste tänka på att varva alla drinkar med vatten. Kul skämt.

Pricken över i - not

Hemma i dag med båda barnen. Saga har fått utslag på armen och får inte gå på dagis förrän måndag. Fasen vad med utslag de får, de små. Inte nog med att hon torde få vattkoppor inom rimlig framtid, det är molusker och svinkoppor och fan och hans moster. Värsta dagissyndromet.

tisdag, oktober 16, 2007

Hets

Tisdag lika med hetsig dag ppå jobbet!

söndag, oktober 14, 2007

Je suis en tönt

Beskrivningen av mig som står här intill är et stycke patetik när den är som värst. Ogenomtänkt och fånig. 35-åring som tycker det är kul att busringa och som fortfarande hoppar över A-brunnar. Vad fan menas med det?

Men tro inte att jag tänker ändra.

Bara understryka att det är fjantigt.

Entakt, tvåtakt, trummisbugg

Martin hävdar att trummisar är svinusla på att dansa. Jag är, vis av erfarenhet, benägen att hålla med. Det handlar ju inte om att de inte kan hålla takten, men de (Martin) trampar liksom för ofta. Jag lovar att det är lättare att bugga med en diskmaskin än med honom.

Såg Micke Syd på njutångerprogrammet "Du är vad du äter". Han buggade precis likadant. Så det stämmer.

På uppstuds

Elsa frågade mig om planeterna i går (de riktiga alltså). Jag räknade upp dem men hon påstod att jag glömt en.

- Studsus!

Tja, varför inte?

De påminner mig om när hon räknade upp de sju dvärgarna och la till Läsker och Berger. Det är humor på en svindlande nivå.

Mitt i pallet

Själv har jag spelat fotboll med barnen i dag. Gick bra. Råkade tyvärr få till en fullträff som landade mitt i planeten på Elsa...

Bollen var av plast tack och lov.

Har själv blivit skjuten i huvudet en gång under någon korpenmatch som jag kollade på. Det gjorde förbannat ont.

Floorball någon?

I går åkte Martin iväg vid två och spelade innebandy, bastade, spelade spel, åt pizza, drack öl, snackade med ett gäng pojkar i samma ålder. Lät urtrevligt. Jag vill också spela innebandy, trots att min kondis är långt ifrån sina glansdagar. Är det några som är på?

Hyra Salberga ett par timmar en lördag.

Vore svinkul.

Alla vi som gillar Fastbo klappar nu!

Var på en mycket trevlig middag i fredags. Hos Adde och Vicke. Hemma hos dem är det verkligen hemtrevligt. Mat och fika till alla. Inte en massa förbud. Underbart.

Hohoho

- Vem är den där fulingen? sa Elsa nyss när jag landade på Ugglas blogg.

lördag, oktober 13, 2007

Slöardag

Snacka om slappardag. Klockan är halv fem och jag har nyss klivit ur pyjamasbyxorna... Bara för att ta med mina barn för att åka och köpa lördagsgodis. Sedan ska jag krypa ner i soffan igen.

fredag, oktober 12, 2007

Vatten vs koffein

Jobba jobba jobba. Gör jag hemifrån på fredagar. Och jag får faktiskt en hel del gjort. Fast det blir mycket kaffe. Tre koppar innan tio.
Ska man dricka dubbelt vatten vid varje kaffekopp? Jag får svinont i huvudsaken när jag inte dricker kaffe. Och ännu ondare när jag inte druckit vatten.

Fredagsläsning...

Fredag igen. Ni vet vilken tidning som måste med hem va?

torsdag, oktober 11, 2007

Tänd ett ljus!

På AB:s sajt kan man tända ett ljus som en manifestation mot ungdomsvåldet, apropå dödsmisshandeln mot Riccardo Campogiani. Jag har gjort det, gör det du med.

http://wwwc.aftonbladet.se/vss/special/namnlistor/ungdomsvaldet/visa/0,5998,1,00.html

Magnus Uggla

Det är till att vara punktlig sa jag när han ringde mig på slaget tio som var bestämt.

- Man är väl proffs, fick jag till svar.


http://www.magnusuggla.nu/

Sockerconny

Om man skulle mäta min fettliga kroppsprocent skulle den säkert vara ganska hög. Tror inte att det är många muskler fördelade på dessa kilon. När jag grabbar mig själv i sidorna kan jag få ordentliga tag, särskilt i vissa jeans. Jag är nog sockertjock. Inte så mycket fettofet. Mer sockerknubbig liksom. Konstigt... Skipper skulle döda mig om hon såg mina dagliga besök på pressbyrån innan tåget hem. Och jag är så förjordat töntig att jag medvetet inte går till den pressbyrå jag gick till dagen innan. Då kanske de tror att jag inte bara äter snask på lördagar. Precis som att de skulle bry sig eller ens känna igen mig. Jag är inte paranoid. Det bara verkar så.

Jag - ett looserbarn

I morgon är vi bjudna till Fastbo på äventyr. Erik ringde i dag och förhörde mig om singstar och vad jag tycker om det. Jag har spelat det två gånger. En gång på en firmafest (jag hajade inte att det var ett spel, trodde att det var karaoke av något slag). Där vann jag, mot Björn, i "I wanna know what love is".

Andra gången var hemma hos Lillinda som vi kallar henne på tåget. Hon är inte ens 25 för fanken. Då klådde hon mig hela tiden.

Jag vet inte om jag klarar att förlora i morgon igen.

Snälla Erik, ge mig en chans.

Jag är ett barn när det kommer till spel...

Ett geni

Som fler av er redan konstaterat: Martin är ett geni. Jag skrattade så jag grät åt "Sala - mitt mellan Boden och Paris".

Det är vansinnigt roligt faktiskt.

tisdag, oktober 09, 2007

Salaslogans, ur "personens" lista

Sala - Inte vad du trodde

Sala - Glömmer du aldrig

Sala - Kan det bli bättre?

Sala - Dygnet runt! Året runt!

Sala - Trivsamt för vissa

Sala - Mer än en idyll

Sala - När du vill vara för dig själv

Sala - Om frun får bestämma

Sala - Inte bara nöje

Sala - Fattarú?

Sala - Här vet alla vem du är

Sala - Där tiden står stilla

Sala - Rena vansinnet

Sala - En anledning att stå på gasen

Sala - Mitt i ingenstans

Sala - Norr om trevliga Västerås

Sala - För dä ä fiiint dä!

Sala - Kajornas stad

Sala - Gjort på en timme

Sala - Inte bara psykvård

Sala - Nära till Arlanda

Sala - För dig som tappat lusten

Sala - Mitt emellan Boden och Paris

Sala - Även för dig som kan nåt

Sala - Både minigolf och cruising

Sala - Om kuken får bestämma

Sala - Om du inte är så kräsen

Sala - 17 pizzerior och ett rödljus

Sala - Mer än ett skämt

Sala - Norrbygatan = Vårt eget Champs Elysées

Sala - Radhus eller dårhus? Valet är ditt!

Sala - Rohypnolets Mekka

Sala - Varför?

Sala - Både fräckt och fridfullt

Sala - Inbilla dig inget!

Sala - Räven raskar över isen

Sala - Om plånboken får bestämma

Sala - När timmen är slagen

Sala - Här får du tid

Sala - Singlarnas stad

Sala... är silver - Stockholm är guld

Sala - Här får du frispel

Sala - Kusinen från landet

Sala - Är det verkligen sant?

Sala - När du trodde du sett allt

Sala - Med vissjan i centrum

Sala - Ett eko från förr

Sala - Här får du knulla

Sala - Tro´t eller ej

Sala - Om det inte är så noga

Sala - Här får du vara ifred

Sala - Mycket under ytan

Sala - På livstid!

Sala - Inte så bråttom

Sala - Om du sett allt annat

Sala - Som man ropar får man svar

Sala - När hoppet är släckt

Sala - Allt på ett bräde

Sala - Vågar du chansa?

Sala - För framtida segrar

Sala - Vintergatans juvel

Sala - Fantasi är ett måste

Sala - Där jantelagen lever

Sala - Mer än tomma ord

Sala... är redo för dig. Är du redo för Sala?

Sala - Riktigt jävla schysst.

Sala - Där inget är onormalt.

Sala - We talk English and so. Here is future.

Fiskar som äter kropp

På tal om djur. I dagens Aftonbladet stod det om en kvinna med psoriasis. På bilden sitter hon i ett badkar. Runtom hennes nakna lekamen simmar små små fiskar, som äter av hennes hudflagor. De nafsar i sig av människans kropp! Det ska tydligen var the shit mot psoriasis. Har ni hört något äckligare?

Jag skulle hellre åka på jordenruntresa med en byrålåda som sällskap än att låta nån jävla minifirre nafsa mig i armvecket.

Mors lilla Olle - kom inte hit!

För satan! Jag säger ju det. Björnen är det farligaste djuret. Jag tjatar och tjatar om hur farliga de är och att jag inbillar mig att det ska komma en björn när jag går i skogen (vilket inte är ofta men ändå). Det är ju skitfarliga. Tokiga. Bananas. Inte generellt men om de är honor som vaktar sina ungar.

Ingen har väl bommat att en snubbe slogs ihjäl av en björn i går? Vad var det jag sa? Passa er för björnen. Den simmar, klättrar och springer fortare än du drar i dig nubben till midsommar.

Åsså säger folk: Men det är ju bara att lägga sig ner och spela död.

Visst.

Om det kommer en björnhona på 600 kilo som ställer sig på bakbenen och vrålar i blint raseri så ska jag lägga mig ner och blotta strupen. Visst. Verkligen. Det är precis vad jag ska göra. Samtidigt som jag badar i mitt eget kiss och bajs.

När kroppen har fått sig en chock som hänger kvar i tre decennier.

Nej.

Antigen blir man förstenad. så där som man kan bli när det är mörkt och man är ensam hemma och tycker sig höra någon utanför ytterdörren.

Eller så börjar man springa. Som besatt.

Det är vad jag ska göra. Jag ska springa som om det inte fanns någon morgondag.

Det säger jag dig, mors lilla Olle, om du dyker upp för att riva ner mig ska du få dig ett lopp som du sent ska glömma!

Med rätt att skriva!

I dag är det tisdag. Då har vi lämning på jobbet. Deadline även kallat. Ibland är det stressigt. Ibland är det galet stressigt. I dag var en mellandag. Men jag skrev väldigt många och korta texter. Till slut visste jag inte om senaste Bond-gubben heter Craig Daniel eller Daniel Craig...

17 pizzerior och ett rödljus

För en tid sedan utlyste Sala kommun en tävling. Den gick ut på att Salaborna fick skicka in förslag på slogans som skulle kunna passa denna trevliga håla (jag och Linda Vannfält kallar den för Pleasantville). Eftersom det finns en Silvergruva här och det verkar vara en riktig hangup för många hade det inkommit mängder med förslag som rörde just den. Typ Silverstaden och sånt.

I går skrev Sala Allehanda att en person hade skickat in bidrag som inte satte Sala i så bra dager. Några av förslagen var:
"En anledning att stå på gasen"
"Mer än bara psykvård"
"När det inte är så noga"
"17 pizzerior och ett rödljus"

Och så vidare.

Väldigt roligt.

Vad som är ännu festligare är att personen i fråga hade skickat in 70 förslag. Måste vara rekord.

Övrig kuriosa är att jag är gift med personen...

Gynekologen!

Har du bommat den suveräna tv-serien "Gynekologen från Askim" är det synd. Jag har sett samtliga fyra avsnitt och det är faktiskt väldigt bra. Drama och komik i en skön kombo.

måndag, oktober 08, 2007

Min plan...

Nu är vi någonting på spåret... Jag har två intelligenta svar på frågan om sannolikheten. När jag har formel/lösning så ska jag presentera problemet för Martin, låta honom klura en stund och sedan snabbt snabbt, precis när han närmar sig en lösning, ska jag kasta ut svaret. Så att jag får verka smart för en gångs skull... Smart va?

söndag, oktober 07, 2007

Pytte...


Skulle tro att den här snubben med sina klurigheter är inblandad på något vis...

Hjälp mig räkna!

Läser i tidningen i dag att ett par som har tvillingar fått ett nytt tvillingpar. Men inte nog med det. Alla fyra knodds fyller på samma dag. Sannolikheten är en på tiotusen miljarder. Man fattar ju att det ligger inom gränsen för det orimliga. Men en annan sak gör mig nyfiken.

Hur räknar man ut det? Man tar ett tvillingpar och deras födelsedag va? Sedan adderar man ett tvillingpar till och deras födelsedag. Sedan räknar på något sätt ut sannolikheten för att de ska fylla samtidigt. Väger man in fler faktorer? Hur går det till? Att det är en sats (moahahaha) inblandad kan till och med jag klura ut med arselet men exakt hur går uträkningen till? Jag har tvenne svägerskor som antagligen läser detta och vet precis. Så.

Ge mig formeln.

Jag är faktiskt nyfiken.

En sockerbagare

Alldeles nyss vid fikabordet:

- Vad gör dig lycklig Elsa?

- Jag blir lycklig av sockarbakad pappakaka!

Jag är INTE nykter alkis...

Gospelkonsert i går. Gick bra, hyfsat med folk i kyrkan. Jag var lite huttrig och småförkyld men det var kul. Direkt efter konserten skulle vi sjunga på mässa och gick in i procession. Efter några låtar var det nattvard och den gör mig alltid lite nervös. Dels för att jag skulle kunna få ett skrattanfall men också för att det finns läge att visa att man inte är så hemma bland oblater och EN klunk vin. Stoppade in oblatfan i truten så när det var dags för vinet hade jag inget att doppa med. Så jag skakade bara på huvudet när prästen erbjöd mig vin. Precis som en nykter alkis skulle ha gjort. Åh, nu tror prällen att jag är nykter alkis. Hur ska jag kunna överbevisa henne?!

You've been poked...

Okej. Jag lägger mig platt. På rygg. Försvarslös. Blottar strupen. Jag är bergis en iddi men vad händer när man pokar någon på fejset? Jag är jättepokad av en massa olika människor och invited till olika grejer. Pokad. Vad är det? Jag vet att jag har pokat några stycken av bara farten också, men vet fortfarande inte vad som menas. Please, help me.

lördag, oktober 06, 2007

Vinter närmar sig


Gnistrande vita vidder. En sol så stark att man måste kisa. Snö som knastrar under fötterna. Snart är den här. Sjäng faktiskt en adventssång i morse. Jag gillar advent. Nästan mest under hela vintern. Så himla mysigt. Och inte så långt dit. Jag ska ställa till med adventsfika tror jag.

fredag, oktober 05, 2007

The player

Jag är, har alltid varit och kommer att förbli en tävlingsmänniska. Trodde du något annat har du fel. Jag triggar igång på allt som på ett eller annat vis kan bygga mitt ego. Så är det. Men jag väljer såklart mina fajter.

Och jag är så långt ifrån ensam. För du älskar också att tävla.

Fast det finns en sak jag gillar mer än att tävla såklart. Att vinna.

Därför är det förödande för mig att ingå i ett lag, till exempel ett innebandylag. Om vi skulle vinna med 10-0 och jag inte gjort någon mål skulle jag vara knäckt. Eller sur i alla fall. Så är det.

Jag freakar ur...

Ok. Jag tror jag måste spy snart. Vad är det för fel i huvudet på folk? Eller sitter problemet i själva verket mellan benen? Det här med offentlig amning. Klart man kan känna sig lite generad och vilja titta åt ett annat håll när någon halar fram lökarna för att dämpa sin skrikande knodd. Men är det verkligen ett problem? Fick jag välja mellan att höra en tvåmånadersskrikandeunge vid bordet intill eller att råka se 2 procent av en annan kvinnas bröst så är svaret väldigt enkelt. Jag vet själv hur det är att amma i offentliga miljöer. Jag lovar att man gör allt för att skyla sig från blickar. För let´s face it. Det finns alltid någon brunstig hane/hona därute som kanske inte ser bröst så ofta. Och har en baguette som det börjar rycka lite i. Skammen tar över, för man får ju inte bli tänd på någon som ammar. De är ju bara mjölkmaskiner. Morsor, som köper amningstoppar på Lindex och har bristningar på magen. Heliga, som korna i Indien. Eller? Vad är problemet? Det är för mig så satans jävla obegripligt. Så läs det här:

http://www.aftonbladet.se/vasteras/article907391.ab

Dagens tvåa

Den andra låten du måste lyssna på är Father figure med George Michael. Herregud vilken skön tröst i höstrusket. Sedan kan jag avslöja att jag var skapligt förtjust i karln i tonåren. Tyckte han var apsnygg. Last christmas... Mmm. Och det är underbart att nästan alla tjejer jag känner också förstår att det var på 80-talet det gjordes riktigt klassiska mästerverk. Olivia och jag brukar leta efter fynd i delade i-tunesbibblor på jobbet och here min skapare vad vi springer på mycket örongodis.

60, 70, 80, delvis 90, lite lite 00-tal. Jag är fast i låtar från förr.

När vi var hemma hos Finn och Emma förra helgen kollade vi på gamla Cat Stevens-videos på youtube. Åh. Vilken man. Vilken röst. Vilka texter.

Dagens etta

I morse när jag lämnat barnen och parkerat bilen hörde jag ett väldans liv från ovan. Det var kanadagässen som i sin traditionsenliga v-formation styrde näbben söderöver.

Om du inte har Leaving on a jetplane med John Denver i din dator: plocka hem den nu! Med en gång. Det är dagens soundtrack nummer ett.

torsdag, oktober 04, 2007

Bullen

Kanelbullens dag. Visst, det är jättebra att det firas runtom i landet. Men jag har två frågor:
1: Varför?

2: Varför åt jag en hel?

Mår illa av allt pärlsocker, trots att hälften ligger på min stol.

tisdag, oktober 02, 2007

Vi syns på fejset!

Tack till alla som orkar lägga in bilder i ansiktsboken.

Den försvunna diamanten

Jag gjorde en fasansfull upptäckt i fredags när jag satt hemma och plitade ner en text. Jag har tappat en av fem diamanter i min vigselring. Katastrof. Snackade med Stig på Johanssons guld (ja, här i Sala vet man vad de som jobbar i butik har för förnamn). Han tyckte att jag skulle göra om hela ringen och liksom sänka ner stenarna så att de inte kan fastna i grejer. Jag är faktiskt en smula ledsen över den försvunna diamanten. Och jag vill inte göra om min ring. Jag vill att stenarna ska sitta fast. Det är vad jag vill.

Saga fikar...


måndag, oktober 01, 2007

Jag blir en dokusåpa

I dag läser jag på Resumé att Aftonbladet ska bli en dokusåpa. Inte med mig i huvudrollen förvisso, men hur fan ska man kunna jobba med i kamera i nyllet? Herregud.

http://www.resume.se/nyheter/2007/10/01/aftonbladet-kan-bli-dokusa/index.xml

Bye bye Alex

I dag har Alex Shulman slutat blogga. Man kan säga mycket om hans sätt att skriva. Hans åsikter och hans påhopp. Men han är väldigt bra på någonting. Att väcka uppmärksamhet. Jag har många gånger höjt på ögonbrynen av ren och skär förskräckelse över hans tilltag. Så jag tycker att det är synd att han slutar. Vilken man i och för sig ska göra när man ligger på topp som det heter.

Så jag väljer att fortsätta...

fredag, september 28, 2007

Ett berg av ironi... Kanske

Jag är svag för Carina Berg. Hon är smart. Det fattar man så fort hon öppnar mun. Hon går helt bananas av lycka när Idol-människorna tryckt ur sig sina stycken och fått sina omdömen. Och all den där oförställda glädjen får mig lite på min vakt. Är den helt och hållet ironisk? Eller inte ironisk alls? Om den är ironisk är det fantastiskt.

Idol-Knut

Såg ni "Idol" i går? Jisses vad Amanda kommer att komma långt. Hon kanske vinner hela kalaset. Av grabbarna gillar jag kaftan-Daniel bäst. Sedan tycker jag att det är ruskigt festligt att det finns någon på den här sidan andra världskriget som döpts till Knut. Knutte. Tittutknut. Slutknut.

Henry på jobbet

I helgen bär det av till storstan. Middag hos Finn och Emma i Vinterviken. Nice. Har aldrig satt ner mina 38:or just där faktiskt.

I går kom Linda och Henry förbi på jobbet. Henry var jätteglad och hade nyss bajsat. Han är söt som en sockerbit.

Nytt nummer ute!

I dag är det fredag vilket betyder ett färskt nummer av tidningen som bär samma namn som ett glidmedel. Köp den!

tisdag, september 25, 2007

Sjuka jobbgrejer

Lunchsamtalen på jobbet spårar ALLTID ur. Det slutar med att vi pratar bajs, spyor, skräck, blod, jämmer, elände, krig och snusk. Alltid. Jag kan inte påminna mig att det någonsin handlat om något annat.

I dag hade en kollega beställt korv med mos. Så långt allt gott. När han började skära i en av de långa bruna korvarna så sipprade det ut en vit smörja. Ost. Sedan skrattade jag och fler med mig i kanske en kvart. Samma kollega har jobbat på en kyrkogård. Tydligen måste man göra hål i kistan efter att den sänkts ner i jorden för att marken däruppe på ytan inte ska bli ojämn. Man måste alltså hacka hål i kistan i olika hörn. Så att jorden liksom kommer ner i kistan. För att det ska bli platt liksom. Red alert. Är det inte makabert?

Efter denna nyhet berättade en annan kille om en film han sett som tioåring. Den handlade om en tjej som låg med döda. Vid ett tillfälle hämtade hon hem en som var död, gick ut och raggade upp en levande, tog hem honom och hade sex. Sedan knipsade hon bort den levandes huvud, tog upp den dödes huvud och lade det vid den levande, som borde vara död, s, kropp. Och låg med den kombon också. Sjukt så det förslår.

lördag, september 22, 2007

Dream on...

Jag tror på drömmar. Att det som händer däri är ett budskap till oss. Att det trots att mycket i dem är svinmärkligt ändå finns mycket att ta fasta på.

Minus en dröm jag hade häromnatten, förstås...

Povel, geniet

Det blev ingen fönstertvätt för min del. Det blev städning av element. Det gick fint. Speciellt eftersom mamma hade en massa Povel-låtar i sin i-pod. Ett geni var han, den gode Povel. Ett geni. En språkbegåvning. En musikalisk talang. En fyndig fan. Jag är impad av Povel. Mycket impad.

torsdag, september 20, 2007

Oops

I dag skulle jag prata med en fotograf om en kungspudel. Gick med raska steg till bilddesken där det sitter fyra, fem personer. Säger med hög stämma:

- Det kommer att vara en pungsknudel med på bild också.

De garvade i princip ihjäl sig.

Jag pep därifrån, rätt snabbt.

onsdag, september 19, 2007

Klänningsdag

I dag skiner solen. Underbart. För jag har klänning. På jobbet. En mycket sällsynt raritet eller vad man ska kalla det.

tisdag, september 18, 2007

Ruta ett

I helgen ska jag tvätta fönster. Ville bara säga det. Inte hemma. I mammas före detta lägenhet. Jag kan nästan räkna gångerna på en hand som jag tvättat rutor. Det är ett under att man ser ut genom de hemma hos mig.

lördag, september 15, 2007

Six years ago...

Shit. Det här med ansiktsboken alltså... Hade bara i dag fått sju förfrågningar om att folk vill att jag ska bli deras fejsbokskompis. Självfallet vill jag det. Men alla lägger ju in en massa bilder och grejer och det har inte jag gjort. Så jag har liksom inget att komma med. Inte i dag i alla fall.

På tal om i dag.

Sex år sedan i dag som jag stod brud. SEX år sedan. Otroligt.

torsdag, september 13, 2007

Han går som en karl!

Tänk om jag haft unkna värderingar som man. Av typen:

"Jag tycker att tjejer ska stå vid spisen och föda barn. Inte ligga på BB och jama och larva sig, utan stå där vid spisen och knipa käft och bara trycka ur sig ungen och sedan ta hand om den och låta mig gå ut och supa och jobba och mecka med bilen och ta en bira med grabbarna och låta mig ha brynja och spela allan och spela poker på nätet och porrsurfa och runka och greja. Sedan kanske köpa mig en prostituerad och gå ombord på en stor båt och segla över de sju världshaven och gå med i en rörelse på Cuba och börja knarka och bete mig som ett eller annat svin. Sedan åka till en djungel och skövla och förstöra för bara ett par dagar senare åka vidare mot USA där jag checkar in i armén varpå jag dimper ner på första bästa utrikesflight där jag inför såväl ombordansvarig som serveringspersonal skryter med min accent och säger:

'Yo motherfucker! Det heter inte ostkrokar. Det heter cheeeeeeeeeeeeeeezedoodles'."

Va?! Tänk om jag skulle vara en sådan man. Det vore förfärligt.

En k-k i min buk

När jag tittar på bilderna av mig själv som Tommy Lee så slås jag av en insikt. En insikt lika stark som solen-mittpådan-på-GranCanaria:

Jag kanske skulle ha varit kille!

Jag kanske åker in på akuten någon dag med vad alla tror är tarmvred. I själva verket, efter ett evinnerligt pillande av doktorer och andra pålästa människor, så hittar man min egen snopp i buken.
En snopp som har legat där och gonat sedan jag var ofödd. Det händer ju att man hittar bebisars tvillingar i deras magar. Så varför inte en snopp?

Jag ger mig tusan på att det vilar en penis i mitt inre. I vommen kanske? Jag ska ta fram den en vacker dag och ruska om den utav bara helvete.

Förlåt alla känsliga läsare. Men det var så roligt att skriva om min hemliga kompis, magsnoppen.

The pics...










måndag, september 10, 2007

Lee 73

Jag ska lägga in bilder från transpartyt. Jag var Tommy Lee. Hade en liten diskussion kring hans look. Enligt Martin ska han se ut som han gjorde -73. Det är inte min bild av honom. Inte alls. Där hade han lockigt hår och leopardtopp.

söndag, september 09, 2007

Tvi snus sa Matilda, därpå gone

Matilda bad mig om att få en snus i går vilket jag självfallet inte nekad henne på hennes eget 30-årskalas. Efter ett tag var hon försvunnen. Totalt borta. Pepe blev till och med orolig.

- Det är inte likt henne, hon brukar aldrig försvinna.

En stund senare hör jag ett lamt:

- Halloj, nu är jag tillbaka. Har varit nere vid dammarna och "snackat lite med änderna".

Det var Matilda - för dagen utklädd till läderbög.

Snuset fick henne att må lite dåligt om man säger så.

lördag, september 08, 2007

Drolvia

Jag skrev HEBLANDA utan att jag visste om det. Fantastiskt roligt faktiskt. Eftersom som jag brukar kalla kingens fruga för Sittning drolvia till exempel.

Martin och Cissi

I dag ska jag bara skriva ett enda inlägg och det kommer att hebandla det faktum att vi (jag och min äkta hälft) är rippade. Kopierade. Av ett blomkålsöra och hans quickstepande flamma. Detta är långt ifrån okej. Därför föreslår jag att Martin och Cissi tar sin Mats ur skolan och döper om sig. Till Björn och Benny.

fredag, september 07, 2007

Sammy snor hår


Detta är en mycket fin liten bild från min 35-årsfest (från i mars) där Sammy och Vickie delar frisyr. En bild jag blir glad av.

En munks vardag

Utanför Sala finns det ett kloster. Östanbäcks kloster. Där bor det munkar. Munkar är människor med disciplin. Människor som lärt sig att uppskatta vad de har och inte sakna det som de inte har. En dag i munkens liv kan se ut så här:

4.00-5.00: Gudstjänst

5.00-6.15: Paus

6.15-7.00: Mässa/nattvard

7.00: Frukost, bön och sedan fysiskt arbete

11.15-12.00: Sekt - middagsbön

12.00-14.00: Disk och därefter siesta.

17.00-17.50: Gudstjänst, kvällsmat, rekreation.

19.40-20.00: Sista gudstjänsten innan de beger sig till sina rum.

Va? Snacka om renlevnad. Inga tv-apparater. Inget spring på stan. Inga brudar. Inga brakfyllor. Men säkert mysigt ändå. Heja munkar. Ni är coola.

Har du ett förslag?

Förslag tack. På vad?
Förslag bara. Kom med ett förslag. Använd din fantasi. Ett härligt förslag. Ett dåligt förslag. Ett läskigt förslag. Du bestämmer. Är det inte bra. Det bästa förslaget ska jag publicera på den här bloggen som bara skaffar sig fler och fler läsare varje dag. Tillsammans siktar vi högt, inte sant?

En tidig skarping

Har varit uppe sedan halv sex. I love those early mornings. Jag gör faktiskt det. Mitt huvud fungerar som bäst innan lunch det är jag helt säker på. I alla fall jobbhuvudet. Man är liksom lite skarpare tidigt på dagen.

torsdag, september 06, 2007

Autumn in Stockholm...

Tillbaka på jobbet. Det mesta är sig likt. Har fått ny dator, svart och fin. Hösten ruskar på utanför fönstret.

En torsdag i september.

tisdag, september 04, 2007

Jag väntar vid min telefon...

Och när TV4 ringer mig (om cirka en kvart) och säger:

- Fyll upp efter Clabbe ...

... så kan jag lova er att jag inte skulle komma med ett enda personangrepp. Den biten får andra ta hand om. Skulle aldrig komma på tanken att tala om för något finnigt pubertetsarsle att han eller hon borde köpa acnemedel. Aldrig.

Goes without saying.

Bästa säsongen?

Tjoho! I kväll börjar Idol igen. Minus Clabbe (tack för det). Jag är BARNSLIGT förtjust i Idol. Jag tycker att det är askul. Svinroligt. Jag vill vara med i juryn! Men att sjunga inför den skulle jag aldrig vilja. Aldrig någonsin. De skulle såga mig vid fotknölarna. Och säga att jag är för gammal för att bli nåt. Och för nördig. Och hur mycket jag än skulle försöka flörta med Swartling skulle jag inte ha en chans.

Och vad skulle man sjunga för låt? Kan inte hitta någon i min repertoar som skulle passa. Jag är för dåligt insnöad på r'n'b helt enkelt.

Men bra tv, det är det.

måndag, september 03, 2007

Till SJ

Hej alla konduktörer på Statens järnvägar!

På onsdag börjar jag åka tåg igen. Vill bara försäkra mig om att ni kommer att vara trevliga mot mig. Så har inte varit fallet alla gånger.

Till exempel när jag nästan inte fick åka med Saga i liggvagn från Stockholm bara för att vagnen inte fick plats i era snäva gångar. Jag befann mig i första klass när ni tillkallade extra personal och hotade med att jag inte skulle få åka med om jag var otrevlig. Trots att jag naturligtvis var villig att betala för att få sitta där bland direktörer och snorkfröknar. Och kanske till och med amma mitt barn, ve och fasa va?

Denna händelse lät jag passera relativt obemärkt förbi trots att det sved i mitt arma modershjärta när jag tänkte på hur illa behandlad jag faktiskt blev. Jag kan inte för mitt liv begripa hur man kan vara så in i bänken slut i huvudet faktiskt. Men. Eftersom jag är en god människa så ger jag er en ny chans.

Vi ses på onsdag.

Kram Cissi

Personligt bollmeddelande

Bollen! Läser du denna blogg? Jag börjar på onsdag. Kommer du och äter lunch någon dag? Puss och kram

Sug på den...

Vad är grejen med dammsugare egentligen?

Är det väldigt gott?
Ja, jag tycker att det är rätt smakrikt.

Är det nyttigt?
Nej, det är typ lika många kalorier i en dammsugare som i tre kilometer gurka.

Eller beror det helt enkelt på att det smakar lite lite alkohol så att man känner sig lite grann som på fest, fast med hatt med flor (flour?) och en liten mockakopp med java i stället för värsta blåsan, skumpa och högklackat.

Inte vet jag. Men varje gång det handlas här hemma just ju nog fan hittar man ett eller två paket dammsugare i kassarna. Och de tar slut lika raskt som de kom in i huset. Och jag brukar kanske ta en per paket. Elsa och Saga äter inga (vi har gömt dem). Således glider Martin omkring på jobbet, lätt berusad, med ett illgrönt leende på läpparna.

Bräsa!

Måndag. Igen. Återbesök i morgon för att ta bort alla jävla plåster och lindor och bandage som hänger som trötta vimplar runt benen på mig. Hur fan ska sådana kunna sitta fast under två veckor? Och inte törs jag ta bort och byta och pilla och plåstra så mycket själv heller. Man kan ju få infektioner och mördarbakterier och fan och hans moster. Amputera och greja. Skulle ju kännas skumt att helt plötsligt bara ha ett enda ben att hanka sig fram på. Hur säger de hos gyn då till exempel? Kan du hålla isär benet? Kan du hålla isär benet och stumpen? Kan du bräsa? Eller vad då?

lördag, september 01, 2007

Det stormar...

Shit. Värsta rabaldret kring min gamla gästföreläsare Trond. Otäckt och lite lite spännande.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article680128.ab

Jag tog fram trollstaven


Salamässan är i full gång och i går skulle Tobbe trollkarl dela ut en miljon till Salabor som gjort nåt viktigt för miljön. För flera veckor sedan målade Elsa en teckning som hon ville ge honom. Så när hans trolleri började närma sig sitt slut knatar Elsas mor med bestämda steg mot stället nedanför scenen där han självfallet skulle komma ner (trodde jag). Visst. Vips så kutade alla ungar runt och hamnade på andra sidan. Kvar står lilla Elsa med sin teckning och undrar var alla tog vägen.

Nu jävlar, tänkte jag. Klart trollkarln ska ha sin teckning. Och det är kvickt!

Till saken hör att det regnade och jag frös som ett as.

Så när jag fick syn på honom bakom scenen tog jag tag i Elsa och forcerade mig fram genom vattendropparna och sa med mycket hög och tydlig stämma:

- Tobbe! Hon här har gjort en teckning till dig.

Jag skuffade fram Elsa som fick en kram och en autograf (som hon inte riktigt visste hur hon skulle hantera).

Och kände mig som en morsa med PONDUS!

Slå era kloka huvuden ihop!

Nästa lördag ska vi på Matildas 30-årsfest (jag känner även folk i den åldern...) Tema: Han är hon, hon är han. När Qne och Johan fyllde 30 (60) hade vi transfest i Annedal. Då var jag bonde. En irriterad sådan. Det var ju helt ömöjligt att till exempel gå på toa utan att klä av sig helt och hållet. Fy fan vad kasst.

Alla killar däremot såg så jävla roliga ut. Svensson kom i en liten badutstyrsel, hade ett rakat ben och riktigt risigt smink. Och en badboll som han studsade runt med. Fantastiskt. Vickie hade gjort skägg och musche av sitt eget hår och var nästan helt oigenkännelig. Dalle hade stringtrosor. Sammy hade blommig klänning. Martin hade orange peruk. Det blir ju ALLTID roligt när killar är tjejer. Men hur blir det kul tvärtom. Jag vill ju inte att det ska synas att det är jag. Hur gör man det? Alla förslag är välkomna.

fredag, augusti 31, 2007

Värsta festen!


Jag är inne i ett drömstim nu. Verkligen. I natt var det jag, Martin, Finn, Emma och Kaka som skulle äta middag. En jätteliten bit lax och potatis hade vi att dela på. Plötsligt dräller det in folk och jag tittar förvånat på Martin som säger att han bjudit typ alla han känner. Det blir värsta spritkalaset. Efter att polisen cirkulerat runt ett par varv, tittar jag ut genom ett fönster och ser trumsetet uppriggat och liksom hängades i en jättestor granhäck. Folk satt på något vis i häcken och spelade trummor. Mattias Ståhle sov i en säng. Martin sov i en säng. Jag försökte röja undan en massa grejer. Jag rökte en cig. Det låg burkar och grejer precis överallt. Så går det till ibland i mina drömmar.

torsdag, augusti 30, 2007

Jag såg en kloakråtta

Dessutom har jag fått något fel (eller snarare rätt). Jag HATAR ju råttor och möss och alla andra djur som liknar dem. I dag var det ett barnprogram som handlade om en råttjäkel som naturligtvis bodde i kloakerna (var annars liksom). Jag TITTADE på den. Vad är det med det då? undrar ni. Det ska jag tala om. Det är att jämställa med att jag, all of a sudden, skulle börja gå på vattnet, flyga eller äta sex kilo levergryta. Ni fattar. Det är ett mirakel. Jag rös inte ens. Kanske operationsgubben drog ut fler grejer ur kroppen än vad jag trodde.

Je suis rainman

Jag måste gå in i någon slags avgospelifieringsmaskin. Har haft en och samma låt på hjärnan i flera dagar. Faithful is our god heter den och framförs av Hezekiah Walker. Den är jättefin och vi sjunger den med kören men det är så otroligt typiskt. Att få en låt på hjärnan som vägrar flytta ut förrän man är less. Och det är ju synd att behöva bli less på ett stycke musik man tycker om. Men jag blir som någon slags manisk rainman ibland. När det gäller musik också alltså.

Myrsubba!

Myrorna. Kanske 20 plagg i en vagn. Tittar runt efter mer fynd.

- Ska ni prova allt det där? råmar ilsken kossa från kassan.

- Ja, det är klart.

- Man får bara ta med fem plagg åt gången i hytten.

- Jaha, då får vi väl gå in fler gånger då. Dah.

- Kan ni hänga tillbaka allt efteråt?

Alltså. Om kärringen inte varit så jävla blåst hade jag stuckit en nål i röven på henne. Har man så lite att bestämma över i sitt liv att man måste lägga sig i, tro att andra inte fattar ett skit, styra och ställa och gorma över halva affärn och jävlas så kan man lika gärna byta jobb!

The number of the beast...

Är jag inte flitig så säg? Detta är inlägg nummer 666 i denna blogg. Hårdrock i mitt hjärta!

Meduza?

Om Eddie Meduza hade någon fru är det bergis hon som broderat detta stycke elände och använt för att sprida glädje och humor i sitt lilla ombonade kök.

CHOCKEXTRA!!!


Denna bonad från helvetet möter mig som skrivbordsunderlägg på datorn. Av de allra sämsta av skämt tar det priset. Vanhelgedom!

onsdag, augusti 29, 2007

Jag är bokus bästa kund

I går beställde jag Maja Lundgrens nya på bokus och fick orderbekräftelse via mejl. Inledningen på sådana mejl är väldigt roliga.

"Bästa kund"

Hur fan ska de kunna veta det? Jag kommer förmodligen att bli deras sämsta kund eftersom den boken kanske är den första och sista jag beställer av dem. Svårt att veta. De har mig i sitt nät om de fraktar den till min brevlåda inom tre dagar. Annars får de hitta en ny "bästa kund".

Visst är det härligt med folk som fjäskar lite ibland men någon måtta får det vara på tramsigheterna.

Stones bönar och ber

Vilken underbar start på dagen. Läser på AB:s sajt att Stones genom Keith Richards (ni vet han som skämtade att han hade snortat askan efter sin egen farsa, humor humor) kräver en ursäkt av min kollega Marcus som gett dem ett lågt betyg efter spelningen på Ullevi. Ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha. Alltså, om Jimmy Jansson skulle börja grina för ett lågt betyg kan jag förstå det. Men Stones. Det är faktiskt pinsamt.

– Jag måste stå upp för vår fantastiska publik i Göteborg och för alla fans över hela Sverige ... och säga att ni är skyldiga dem, och oss, en ursäkt, skriver Richards i ett brev som i dag publiceras i Dagens Nyheter, läser jag på AB:s sajt

Ha ha ha ha ha ha ha. Och att DN publicerar detta. Det är en fars.

Marcus får frågan "Hur ser du på att Keith Richards kräver en ursäkt?"
– Jag tänker inte be någon om ursäkt för min subjektiva åsikt. Det är Keith som borde be om ursäkt. Det kostar trots allt runt 1?000 kronor för att få se en rockstjärna som knappt klarar av riffet till ”Brown sugar” längre.

Go Larsson! Ses på onsdag.

tisdag, augusti 28, 2007

Benpent?

Alltså. Tänk att man gör en operation för att få bort det blåa på benen. Men i stället är man blåare än innan. Mycket blåare. Typ som hela Östersjön. Tänk om inte det försvinner? Då måste jag permanenta in ett par nylonstrumpbyxor i en mycket mörk kulört. Var gör man sånt?

Kanske jag borde bli fotograf?


måndag, augusti 27, 2007

Rättvikpics




Vi hade ju workshop med Calvin Bridges som sjunger brallorna av det mesta. Herregud vilken röst. Han kunde utan att anstränga sig överrösta HELA kören. Och sitt eget pianokomp. I går var det "out of pitch" på sina ställen. Då blev han lite sträng.

Look away baby, look away...

Nu är gospellägret i Rättvik avverkat. Det var faktiskt helt underbart, även fast mina ben inte är som de ska. Jag fick växla mellan att sitta och stå hela tiden och gick inte många meter om dagen. Mina rumspolare BAR mina väskor. Hej, jag är en gammal tant, typ. Hade aldrig varit på Stiftsgården tidigare, men oj vad fint det ligger. Precis vid Siljan. Första kvällen höll Peter i qi gong (stavningen?) i månskenet på den stora bryggan. Himlen var helt stjärnklar och det var lite magiskt faktiskt. Eftersom jag inte var med kunde jag bara sitta och njuta. Men säg den frid som varar. Helt plötsligt dundrar ett gäng badsugna konfirmandledare in på bryggan och kastar sig i det ganska kalla vattnet. När en av killarna kom upp, dyngsur, stegade han fram till mig och frågade "om damen ville ha en kram".
"Nej tack", svarade damen, snörpte lite på munnen och tittade åt ett annat håll.